Google Forms interaktiivisiin tehtäväpaketteihin - mallipohja



Google Forms taipuu monenlaisiin tehtäviin, mutta tässä mallina interaktiivinen kysely oppilaille. Oikea vastaus vie oppilasta eteenpäin tehtävissä, väärä vastaus pysäyttää kyselyn, pyytää oppilasta palaamaan takaisin ja yrittämään uudestaan. Tässä malliesimerkissä, jonka pystyt kopioimaan tästä postauksesta myös omaan käyttöösi ja muokattavaksi, oppilaalla on myös valittavana kaksi tasoa, joista ensimmäinen on suomeksi ja toinen englanniksi.

Tämänkaltaisen tehtäväpaketin luominen vie runsaasti aikaa, ja tutorialin tekeminen aiheesta olisi vähintäänkin yhtä pitkän ajan työ, joten sitä odotellessa - tai ehkä tämä valmis malli toimiikin parhaiten tutorialina aiheeseen - tässä kopioitava pohja, josta näet hieman, miltä valmis paketti näyttää. Tätä voit muokata helposti niin, että muutat vain kysymykset ja vaihtoehdot tarpeidesi mukaan. Siihen muutama huomio alempana.


Tämän mallipaketin saat kopioitua itsellesi täältä. Jos haluat ensin nähdä, miltä se näyttää puhelimessa oppilaan näkökulmasta, voit käydä täyttämässä kyselyn täällä. Käytän itse nimen ja luokan sijasta oppilasnumeroa, jonka olen antanut kullekin oppilaalle vihkoon liimattavaksi lukuvuoden alussa. Tämä siksi, että en voi taata materiaalipaketin olevan tietoturvan kannalta kunnossa, etenkin, kun käytän Googlen tuotteissa paljon kolmannen osapuolen lisäosia. Jos et pidä numeroajatuksesta, tässä kohtaa voisi kysyä mm. nimikirjaimia. Oppilaidenkin on mielestäni hyvä tiedostaa mahdolliset tietoturvariskit.

Jos haluat muuttaa kysymyksiä ja vastauksia, varmista, että oikean vastauksen kohdalla on aina alla olevan kuvan mukainen Continue to next section -teksti. Tämä varmistaa sen, että oppilas pääsee oikeasta vastauksesta eteenpäin. Palaa alkuun -valinnasta oppilas pääsee koko tehtäväpaketin alkuun silloin, kun haluaa vaihtaa tasoa ja aloittaa koko työn alusta, joten siihen ei sinun tarvitse koskea, jos haluat pitää koko kyselyn ajan mukana mahdollisuutta palata alkuun.




Voit aina esikatsella tehtäväpakettia yläkulman silmän kuvasta ja tehdä paketin itse, niin tiedät myös, miltä palautetut vastaukset näyttävät. Jos haluat, että oikea vastaus vaihtaa toisinaan paikkaa, voit valita silmän oikealta puolelta asetukset.




Klikkaa sitten käyttöön alla olevan kuvan mukaisesti kohta Shuffle question order




Kun olet valmis lähettämään kyselyn oppilaille, valitse yläpalkista SEND.




Avautuvasta valikosta klikkaa linkin kuvaa, valitse Shorten URL, jos haluat lyhyemmän - ja helposti käsiteltävän - linkin käyttöösi, ja lähetä linkki oppilaalle haluamallasi tavalla.




Oppilaiden palautukset löydät kohdasta RESPONSES.




Postailen toisinaan käyttämieni kirjasarjojen valmiita tehtäväpaketteja Facebookissa, mutta näin pääset kokeilemaan myös omien materiaalien luomista. Teknisissä ongelmissa autan parhaani mukaan, eli kysy jos sellaisia ilmenee!