Sovellukset



Alla näet listattuna hyväksi havaittuja sovelluksia lyhyen kuvauksen kera. Suureen osaan näistä löytyy ohjeistus blogipostauksista. Pieni omena (🍎) sovelluksen nimen vieressä viittaa erityisen suositeltuun sovellukseen, josta kannattaa aloittaa. Kullekin listan sivustolle pääset klikkaamalla sen nimeä. Lista päivitetty 3.5.2023.

Todella hyödyllinen sivusto englannin tunneille keskusteluja varten. Sivustolta löytyy valtava määrä valmiita kysymyspaketteja monesta aiheesta sekä valmiita keskusteluharjoituksia kysymysten läpikäymistä varten.

All Things Topics -tyyppinen sivusto englannin kielioppiharjoituksille.
Sanapilven tekoa, onnistuu myös reaaliajassa useamman laitteen kanssa yhteistyönä! Näppärä esim. uuden aiheen virittelyssä.

Luo helposti motivaatiojulisteita ilman kirjautumista.
Sovellus isojen julisteiden tekemiseen ja tulostamiseen A4:ille. Näin voit tehdä suurenkin julisteen yhdistämällä monta A4:sta. Ohjelma jakaa kuvan haluamallesi määrälle A4:ia.

Break Your Own News

Feikkiuutisotsikoiden tekoon soveltuva ohjelma, jolla tehdyt tuotokset näyttävät TV-uutisotsikoilta. Ei vaadi kirjautumista. Voit laatia uutisotsikon, kuvan taustalle sekä pienen selosteen otsikon alle.

Ilmainen sovellus, joka auttaa pitämään taukoja puhelimella olosta. Mitä enemmän taukoja pidät puhelimen käytössä, sitä hienompi metsä sovellukseen lopulta kasvaa. Toimiva!

Gimkit 🍎

Quizletin ja Kahootin tapainen peli, johon voit tuoda sanalistat suoraan Quizletistä. Pisteiden sijaan kerätään rahaa joko itselle tai koko luokalle, ja rahalla voi ostaa pelin aikana etuja. Oppilaat voivat tehdä helposti myös itse kysymykset, jotka opettaja hyväksyy ja kokoaa hetkessä peliksi. Monta eri pelimoodia, helppo ja nopea!

G Suite 🍎

Ehdoton suosikkini esitelmien, kyselyjen, tehtäväpakettien ja dokumenttien tekoon ja tallentamiseen. Google Slides (esitykset, ja tehtävät oppilaille), Google Forms (kyselyt ja tehtäväpaketit), Google Docs (asiakirjatyökalu) sekä Google Drawings (nopea, helppo ja laadukas piirtämissovellus) ovat kaikki lähes päivittäisessä käytössä ja tiedostot tallessa Google Driven ansiosta.

Kahoot! 🍎
Monelle tuttu tietovisasovellus, joka tarjoaa monenlaisia kysymystyyppejä sekä käyttömahdollisuuksia (Blind Kahoot! sekä Kahoot! Challenge).

LyricsTraining 🍎

Ilmainen sivusto, jonka avulla voit treenata kieltä musiikkivideoita kuuntelemalla. Kappaleiden sanoituksia voi joko täydentää aukkotehtävänä tai monivalintana eri vaikeustasoilla. Video pysähtyy, jos oppilas ei ole vastannut kohtaan mitään. Saatavilla myös appina Google Playsta tai App Storesta.

MakeBeliefsComix

Työkalu omien sarjakuvien tekoon. Laaja kirjasto, josta voi valita hahmot yms. Valmiin tuotoksen voi tallentaa png-muodossa omalle koneelle.

Interaktiivinen esitystyökalu, johon voi upottaa kyselyitä, videoita, kuvia, muistiinpanoja yms. Raportin saa lopuksi talteen, mutta oppilaat kirjautuvat sovellukseen pääsääntöisesti nimettömänä koodin avulla.

MyAdvent

Todella tyylikäs ja helppokäyttöinen joulukalenterityökalu. Paljon muokkausmahdollisuuksia, jaettavissa linkin avulla. Käyttäjät eivät pääse kurkkaamaan luukkuja etukäteen.

Nearpod 🍎

Nearpodilla voit luoda oppitunnin, johon voit ladata diaesityksiä, erityyppisiä tehtäviä, Padletin tyyppisiä seinätauluja ja paljon muuta. Oppilaat liittyvät oppitunnille koodilla, jonka syöttävät osoitteessa nearpod.com/student, minkä jälkeen sivut vaihtuvat opettajan ohjauksesta. Näin oppitunnissa edetään opettajan johdolla, mutta oppilas saa työskennellä kunkin sivun parissa itse eikä jää siis passiiviseksi.
Tee sanomalehtiartikkeli nopeasti. Syötä lehden nimi, kirjoittaja, otsikko ja lehtijuttu ja ohjelma tekee pdf-tiedoston lehdestä.

Padlet 
🍎
Seinätyökalu monipuoliseen työskentelyyn. Oppilaat voivat lähettää tekstiä, kuvaa, videoita yms. yhteiselle seinälle, jossa materiaalia voi järjestellä monella tapaa. Ilmaistilillä voit luoda muutaman taulun, jotka poistamalla voit luoda aina uudet taulut. 

PlayPosit 🍎
Luo interaktiivinen video, johon upotat kysymyksiä oppilaalle.
Mobiilisovellus nopeaan vastausten/palautteen keräämiseen luokassa. Helppo, ilmainen ja nopea käyttää. Ei käytä oppilaiden puhelimia, ainoastaan opettajan.

Powtoon 🍎
Esitystyökalu, johon voi liittää animaatioita ja ääntä. Vaatii vähän paremman koneen, voi muuten hidastella.
Luo näyttäviä esityksiä.

QR Code Generator
Tällä sivulla voit laittaa QR-koodin taakse tekstiä tai linkin esim. kuvaan tai videoon. QR-koodin voi tallentaa png-kuvatiedostona tietokoneelle, jonka jälkeen se on helppo tulostaa oppilaiden käyttöön.

Quizizz
Tietovisojen tekoa sanastosta. Quizletin tapainen, mutta tarjoaa hieman eri mahdollisuuksia, mm. kotitehtäväominaisuuden. Erikoisuutena memet, jotka ilmestyvät aina vastausten yhteydessä oppilaan puhelimeen.

Quizlet 🍎
Tee harjoiteltavasta sanastosta nopeasti pelejä, harjoituksia tai koe. Live-moodissa oppilaat pelaavat ryhmissä tai yksin kukin omalla puhelimellaan, ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

SlidesCarnival 🍎

Paljon valmiita, hienoja teemoja PowerPoint ja Google Slides -esityksiin. Voit kopioida teeman suoraan esim. omaan Google Driveen esitykseksi ja lähteä sitten muokkaamaan sitä. Jokainen teema sisältää myös hyviä vinkkejä hyvän esitelmän tekoon (englanniksi). Muista lähdeviittaus!

Tee oma tarina ja kuvita valmiilla kuvilla. Tarinan voi jakaa esim. upotettuna, Facebookissa tai Twitterissä. Kaunis kuvitus!

ThingLink 🍎
Linkitä videoita, tekstiä, kuvia tai ääntä suoraan kuvaan. Kuvan voit upottaa esim. Peda.nettiin. 

Unsplash 🍎

Kattava valokuvakirjasto, todella kauniita ja hyvälaatuisia kuvia. Kuvat ovat ilmaisia ja niitä voi käyttää kaikennäköisiin tarkoituksiin ilman tekijänoikeushuolia. Lue lisää sivuilta kohdasta Unsplash License.
Äänitä mp3-tiedosto, jonka voit upottaa toiselle nettisivulle, jakaa nettiosoitteena tai muuntaa QR-koodiksi.

Wheel of Names 🍎
Suosikkini onnenpyöräsivustoista. Mukava ulkoasu ja helppo käyttää, sektoreihin voit lisätä myös kuvia sekä pidempiä tekstejä.
Monipuolinen sanapilvisovellus. Helppo käyttää!