Idiomit lukukauden kestävänä kisana



Viikon arvoitus -kisa saatiin onnekkaasti päätökseen kuluneella viikolla ja arvonnan voittanut oppilas sai palkintonsa. Kevätlukukauden kilpailu tuo koulumme seinälle uuden aiheen ja pirteät, keväiset värit. Kilpailussa keskitytään nyt englanninkielisiin idiomeihin, joita oppilaat pääsevät selittämään joko suomeksi tai halutessaan englanniksi. Kilpailun nimi on A piece of cake, ja joka maanantai seinälle ilmestyy uusi idiomi selitettäväksi. Kilpailuun voi osallistua tuntien ulkopuolella tai käyttää tehtävänä tunnilla, jolloin lähdetään pois pulpetista ja käydään osallistumassa kilpailuun tunnin aikana.

Kilpailun yhteydestä oppilaat löytävät taas QR-koodin, joka vie suoraan Peda.netin vastauslomakkeelle. Lomake on säädetty niin, että kaikki Internetin käyttäjät pääsevät sen tallentamaan, eli tunnuksia ei tarvita. Myös open Instagram-tilille ilmestyy aina maanantaisin sama idiomi selitettäväksi. Jos oppilailla ei ole QR-koodia, pääsee lomakkeelle myös lyhennetyllä osoitteella bit.ly/enkkukisa (tehty Bitlyllä).

Tästä postauksesta saat itsellesi kopioitavaksi Google Drawings -pohjat kilpailun luomista varten. Pohjia voit muokata mieleiseksesi. Kaikki käyttämäni kuvat ovat Unsplashin kuvakirjastosta.


Otsikkona koulun seinällä on yksinkertainen pirteän pinkki tausta teksteineen. Sen voit kopioida täältä.




Ohjeet tulevat otsikon alle. Ne voit kopioida muokattavaksi täältä. Tiedostossa on käytetty Word art -toimintoa luomaan vaaleanpunaisella korostetut tekstit. Ne voit halutessasi poistaa tai muokata itsellesi sopiviksi. Tekstin muuttaminen tapahtuu kaksoisklikkaamalla tekstilaatikkoa.




Tähän alla olevan kuvan valkoiseen laatikkoon kiinnitän aina sinitarralla viikon idiomin. Sama pohja toimii myös Instagramissa sähköisenä. Pohjan voit kopioida täältä. Idiomeja löytyy valtava määrä googlettamalla, jos mieleen ei tule heti jollekin viikolle sopivaa sanontaa.




Peda.netissä käytän teemakuvana samaa pohjaa, josta löytyy kilpailun otsikko valkoiselta pohjalta. Sen voit kopioida täältä. Halutessasi voit myös kirjoittaa tähän kuvaan aina kunkin viikon uuden idiomin, ja pitää näin sitä esillä myös esim. Peda.netissä, jos oppilaat eivät käytä Instagramia tai muista myöhemmin, mitä koulun seinällä lukikaan. Itse teen näin, jos aikaa keväällä riittää.




Nyt kohti joululomaa, mutta mukavaa, että keväälle on jo jotakin materiaalia valmiina odottamassa!