Quizlet Live Individuals-moodilla


Ennen pitkälle viikonloppulomalle siirtymistä esittelen tämän torstain postauksessa lyhyesti Quizlettiin jokin aika sitten tulleen uuden pelimoodin. Aiemmin Quizlet Liveä on voinut pelata tiimeissä, mikä on ollut yksi Quizletin vahvuuksista moneen muuhun sovellukseen verrattuna. Yksilömoodi on puuttunut kuitenkin kokonaan, ja nyt sekin siis Quizletistä löytyy. Käyttöönotto käy nopeasti, ja esimerkiksi liveoppitunteja ajatellen pelaaminen onnistuu hyvin, kun oppilas näkee koko ajan omalta laitteeltaan kysymykset ja pistesijoituksensa. Näin opettajan ei tarvitse jakaa ruutua pelin alettua.

Kun olet siirtynyt haluamaasi kysymyssettiin, aloita Live-peli normaaliin tapaan Live-painikkeesta. Seuraavaksi saat valita, pelaavatko oppilaat tiimeissä vai yksin toisiaan vastaan. Tässä kohtaa valitse siis Individuals.

Voit nyt pyytää oppilaita joko menemään ruudulla annettuun osoitteeseen ja näppäilemään annetun koodin. Ehkä vielä nopeampi tapa on kopioida suora linkki peliin alla olevaan kuvaan merkitystä Copy game link -painikkeesta. Nyt kopioidun linkin voit lähettää oppilaille esim. liveoppitunnin viestiketjussa.


Kirjautumisen jälkeen oppilaat kirjoittavat kukin oman nimensä peliin. Opettaja voi tässä kohtaa poistaa sopimattomat nimimerkit. Kun peli alkaa, oppilaille aukeaa alla olevien kuvien kaltainen näkymä. Kysymykset ja vastausvaihtoehdot ovat selkeästi näkyvillä, ja yläreunassa oppilas näkee oman symbolinsa (sattumanvaraisesti Quizletin arpoma eläin) sekä sijoituksen muihin pelaajiin nähden. Väärästä vastauksesta oppilas tippuu aina takaisin alkuun, joten pelissä säilyy jännitys loppuun asti. Oikeat vastaukset näkyvät vihreänä, väärät punaisena. Väärin vastattuaan oppilas näkee ensin, mikä meni pieleen ja mikä oikea vastaus olisi ollut, ja saa jatkaa pelissä noin viiden sekunnin päästä.


Kun peli päättyy, oppilas näkee laitteensa ruudulla voittajan.


Opettaja voi halutessaan käynnistää uuden pelin ilman, että oppilaat välillä kirjautuvat ulos. Tämä onnistuu Play again -painikkeesta. Myös kysymyssettiä voi vaihtaa kätevästi ilman uuden koodin luomista. Settiä voit vaihtaa Play with a new set -valinnasta. Silloin opettajalle avautuu alla olevan kuvan tyyppinen näkymä.