Oppilaan itsearviointi etäopetusjaksolta


Etäopetuksesta on kyselty paljon palautetta, mutta halusin seuraavaksi keskittyä kysymään hieman vanhemmilta oppilailta heidän arviotaan omasta työskentelystään. Kysymyksissä vastataan ajatellen tilannetta, jossa laitteet ja eri alustat toimivat. Itsearvioinnin voit kopioida itsellesi tämän postauksen lopusta sekä Googleen että O365:een. 

Sen sijaan, että arvioinnissa olisi väittämiä, joista oppilaat voisivat olla samaa tai eri mieltä, olen laatinut jokaiselle kohdalle kolme tilannetta, joista oppilas valitsee itseään parhaiten kuvaavan vaihtoehdon.

Kysymyksissä käydään läpi oppilaan tietoteknisiä taitoja, suunnittelua ja aikataulutusta, aktiivisuutta livetunneilla ja niiden ulkopuolella sekä arviota omista taidoista opetettavien sisältöjen osalta. Kun lähetän linkin oppilaille, painotan kuitenkin sitä, ettei etäopetusjakso ole yksinään keväällä annettavan arvosanan perustana, mutta vaikuttaa toki siihen omalta osaltaan (niin kuin on yhdessä jo etäopetusjakson alussa keskusteltu eri ryhmissä). Pakollisia kysymyksiä on kahdeksan, viimeisessä oppilas voi vapaasti kirjoittaa ajatuksistaan aiheeseen liittyen tai esimerkiksi selittää vastauksiaan. Voit esikatsella kyselyn tästä (Google Forms).

Kansikuvana näet alun Google Forms -kyselystä, tässä alla vielä Microsoftin vastaava. Kyselyt ovat sisällöiltään samanlaiset. Voit kopioida Google Forms -kyselyn käyttöösi tästä linkistä ja Microsoftille vastaavasti tästä linkistä. Voit vapaasti muokata omia versioitasi haluamallasi tavalla. Muista muuttaa asetukset ryhmillesi sopiviksi.