Digimuistilaput avuksi ruudunjakoon


Etäopetustunnilla ruutua jakaessa opettajan ääni pääsee joskus hukkumaan tai oppilas ei syystä tai toisesta pysty kuulemaan opettajan ääntä. Eri välilehtien vaihtelu asioiden selittämiseen saattaa olla myös haaste. Näiden avuksi olen ottanut Macilla käyttöön Stickies-sovelluksen (Windowsilla vastaava menee nimellä Sticky Notes), jolla voi tehdä rajattomasti muistilappuja näytölle asioita selittämään. Muistilapun saa vielä näppärästi talteen seuraavaa oppituntia varten. 

Olen laittanut kesken kuuntelun haastavia sanoja ylös muistilapulle oppilaiden nähden, jotta he voivat miettiä jo etukäteen niiden tarkoitusta, kirjoittanut tärkeitä ohjeita ylös tehtävänantoa ajatellen ikään kuin liitutaululle, laittanut koko opetuksen ajaksi tärkeän päivämäärän näkyville yms. Kaikkein hienostunein sovellus ei ole kyseessä, mutta valtavan näppärä pieni apuri silloin, kun jonkin asian haluaa todella jäävän oppilaille mieleen.

Olen tällä sovelluksella välttänyt myös oman tärkeän viestin hukkumisen viestiketjuun, sillä kun se on jaetun ruudun nurkassa koko ajan näkyvillä ikään kuin kiinnitettynä ilmoituksena, ei se pääse oppilaiden näkymättömiin.

Mitä vastaavia apusovelluksia tai työkaluja käytät itse etäopetustunneilla?