Kirjanmerkkipalkki tehokäyttöön


Etäopetuksessa tulee usein avattua päivän mittaan samat välilehdet kerta toisensa jälkeen. Tämä lyhyt vinkki nopeuttaa töiden aloittamista ja muistuttaa samalla, mitkä asiat tulisi päivän mittaan hoitaa. Ohjeet on tehty Chromea ajatellen, mutta toiminevat myös muissa selaimissa. Näkymä on silloin vain hieman erilainen.

Aivan ensimmäisenä tee kirjanmerkkipalkkiin kansio, jonka nimeät selkeästi etätöitä varten. Oma kansioni menee nimellä Päivittäin avattavat, eli jokapäiväisessä käytössä olevat sivut. Kansion saat tehtyä, kun klikkaat hiiren oikealla painikkeella kirjanmerkkipalkkia ja valitset Add Folder... 


Kun olet nimennyt ja lisännyt kansion, voit lisätä sinne päivittäin käytössä olevat sivut ja sivustot. Tämä käy niin, että avaat sivun, jonka haluat lisätä juuri tehtyyn kansioon, klikkaat kansiota hiiren oikealla painikkeella ja valitset tällä kertaa Add Page... . Saat vielä nimetä sivun haluamallasi tavalla ja lisätä sen kansioon. Tee näin kaikkien päivittäin käyttämiesi sivujen kanssa. Näin saat lopulta kansion, jossa kaikki sivut näkyvät kerralla.



Kansion todellinen teho tulee käyttöön, kun klikkaat sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitset kuvan mukaisesti Open All (...). Tämä avaa kaikki sivut kerralla yhdellä painalluksella.


Lopuksi vielä pieni vinkki kirjanmerkkipalkin tilan vapauttamiseen. Jos kirjanmerkkipalkissa olevan sivuston symboli on sinulle tuttu (esim. Gmail, YouTube tai Twitter), voit klikata kirjanmerkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valita Edit... . Tämän jälkeen poista kirjanmerkin nimi kokonaan ja tallenna muutokset. Kirjanmerkkipalkkiin jää vain sivuston symboli, ja saat palkkiin reilusti lisätilaa alla olevan esimerkin mukaisesti.