The Wind in Her Hair tuo rakenteet eloon tarinan kauttaThe Wind in Her Hair on lyhyt fantasiatarina nuoresta naisesta, jolla on outoja kykyjä. Riley löytää itsensä yllättäen oudoista paikoista vieraiden ihmisten ja ympäristöjen keskeltä ja alkaa pikkuhiljaa tajuta, mistä hänen kykynsä ovat peräisin ja miten ne toimivat. Ikävä kyllä samoihin kykyihin on sidottu myös jotakin pelottavaa. 

Tarina etenee pienin harppauksin käyden samalla läpi yläkoulun englannin rakenteet. Kaiken takana on siis tarinallisuus (ja oma kyltymätön rakkauteni tarinoihin) sekä rakenteiden oppiminen kontekstissa lauseiden kautta. Tarinallisuudesta lisää projektin edetessä.

Jokaisen tekstin voi ensin esittää/lukea diaesityksenä kuvien kautta. Esityksen teema on napattu SlidesCarnivalilta ja kuvat Unsplashista. Opeteltava rakenne on dioissa korostettu kuvien mukaisesti (esimerkkinä be ja have):


Jokaiseen tekstiin löytyy myös aukkotehtäviä eri tasoisina. Helpompi taso on merkattu yhdellä tähdellä ja ottaa mukaan vain joitakin kohtia tekstistä:

Vaikeammat tasot on merkattu useammalla tähdellä:


Ratkaisut löytyvät myös samasta paikasta. Voit esikatsella olla-verbin monisteiden ratkaisut tästä ja tästä.

Jatkoa seuraa niin, että sarjan pitäisi olla julkaisukunnossa kokonaisuudessaan tulevaa lukuvuotta varten ja sen voi siis 7. luokan kanssa aloittaa olla-verbien käytöstä ensi syksynä. Tekstin pätkiä voi myös käyttää yksitellen sattumanvaraisesti käymättä itse tarinaa läpi. Palautetta otan oikein mielelläni vastaan etenkin nyt kevään ajan, kun tekstiä vielä hiotaan. Materiaaleja saat tuttuun tapaan käyttää vapaasti omassa opetuksessasi. Pääset ottamaan ne käyttöön tästä kansiosta: The Wind in Her Hair