Englannin sanonnat diaesityksenä


Sanonnat ja sananlaskut ovat englannissa usein oiva tapa motivoida oppilaita tutkimaan kieltä, sillä ne tarjoavat sisäpiirin tietoa, jota ei voi suoraan kääntämällä saada selville. Tästä postauksesta saat 20 sanonnan muokattavan diaesityspaketin (Google Slides) englannin oppitunneille käytettäväksi. Jokainen dia sisältää yhden sanonnan siihen jollakin tapaa liittyvällä kuvalla, jonka on tarkoitus kiinnittää oppilaan huomio. Esitystä voi käyttää haluamallaan tavalla, mutta tässä muutama vinkki:

1. Tietovisa, jossa oppilas saa joko yksin tai ryhmässä yrittää arvata sanonnan merkityksen. 
2. Tiedonhakukilpailu, jossa nopein googlettaja ja sanonnan merkityksen selvittäjä voittaa.
3. Malli sanontoihin liittyvälle diaesitykselle, jonka oppilaat tekevät ryhmissä itse. Tällöin kannattaa näyttää vain muutama malliksi, jotta oppilaille jää yleisiä sanontoja etsittäväksi enemmän.
4. Alustus tehtävälle, jossa keksitään oma sanonta kohdekielellä. Jokainen ryhmä miettii jotakin arkista tilannetta, johon kehittelevät kokonaan uuden sanonnan.
5. Oppitunnin virittelijä, joka saa oppilaat ajattelemaan englantia ennen varsinaisia oppitunnin tehtäviä ja harjoituksia. Tähän riittää jo yksikin sanonta, jos mukaan liitetään esimerkiksi parikeskustelua aiheesta.
6. Käytännön esimerkkien antaminen draaman keinoin. Oppilaiden pitää keksiä ja näytellä tilanne, jossa jotakin tiettyä sanontaa voisi käyttää.
7. Käytännön esimerkki kirjallisena. Oppilaat kirjoittavat omin voimin vihkoonsa esimerkkitilanteen kustakin sanonnasta.
8. Sanontojen suomenkielisten vastineiden etsiminen.

Diaesityksen voit esikatsella tästä linkistä: Esikatselu ja kopioida omaan käyttöön tästä linkistä: Kopio.

Kuvat on ladattu Unsplashin kuvakirjastosta ja esityksen teemalle on otettu tuttuun tapaan mallia SlidesCarnivalin valikoimasta.