Hello! -puhelinnumeropeli



Tämän numeroita ja lukuja harjoittavan pelin näin ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten opetusharjoittelussa oppitunteja seuratessa. Peli on pitänyt siitä asti ottaa mukaan omaan opetukseen, ja hitaasti hyvä tulee. Tästä postauksesta saat kopioitua pelikortit itsellesi muokattavaksi, jolloin voit käyttää niitä myös muihin kieliin.

Pelin idea on yksinkertainen. Jokainen oppilas saa yhden kortin, jossa on oppilaalle oma puhelinnumero sekä numero, johon hänen pitää soittaa. Soittaminen tapahtuu lukemalla alalaidassa oleva puhelinnumero ääneen koko luokalle. Jos numeroharjoittelu on vasta alussa, voi numerot luetella yksi kerrallaan, vaikeusastetta saa lisättyä luettelemalla numerot kymppeinä ja ykkösinä. 

Kun oppilas lukee numeron ääneen, pitää muiden oppilaiden katsoa tarkasti omia korttejaan. Jos omassa kortissa lukeva oma puhelinnumero kuuluu luokassa, pitää huudahtaa "Hello!" tai vastaava tervehdys muissa kielissä. Tämän jälkeen puhelun saanut oppilas lukee taas oman korttinsa alalaidasta numeron, johon soittaa. Muut oppilaat ovat taas kuulolla ja tarkkailevat, kuulevatko oman numeronsa.

Kortit on tehty niin, että 24 korttia on linkitetty kaikki toisiinsa. Jos oppilaita on vähemmän kuin 24, opettaja voi ottaa itselleen ylimääräiset, vastailla puheluihin ja antaa samalla välillä mallia numeroiden lausumiselle. Jos oppilaita on useampi kuin 24, voi pohjaan lisätä uusia puhelinnumeroita. Tällöin valmiin pohjan viimeistä korttia pitää muokata niin, että sen alalaidassa olevalla numerolla soitetaan nyt uuteen korttiin, ja viimeiseksi tehdyn, uuden kortin alalaidassa pitää lukea vastaavasti ensimmäisen kortin numero, jotta ympyrä sulkeutuu.

Korttipohjat voit kopioida itsellesi tästä linkistä.