Opetusvideoiden täydennystä ja päivitystä


Opetusvideoita löytyy YouTubessa jo useammasta englannin ja ruotsin kieliopista, ja tämän lukuvuoden aikana tarkoituksena on täydentää soittolistoja niin, että kaikki yläkoulussa opetettavat rakenteet olisivat listoilla mukana. Samalla vanhoja videoita päivitetään ja selkeytetään lataamalla niistä uudet versiot YouTubeen. Vanhat videot poistuvat soittolistoilta, mutta niitä ei poisteta YouTubesta kokonaan, joten vanhat linkit toimivat edelleen. Kannattaa kuitenkin pistää talteen myös uudemmat ja laadultaan paremmat versiot näistäkin videoista. Englannin soittolistan löydät täältä ja ruotsin täältä.


Uusiin videoihin tulee mukaan Testaa-osio, jossa oppilaat pääsevät testaamaan lyhyesti opeteltavaa rakennetta. Näitä testiosioita on ollut videoissa satunnaisesti jo edellisvuosina, mutta tämän myötä näistä osioista tulee videoiden vakio-ominaisuus.

Suurin osa videoista on edelleen muutaman minuutin mittaisia animaatioita, jotka sopivat erityisesti kertaamiseen. Mukaan tulee silloin tällöin myös pidempiä, selostettuja videoita. Tällöin kyseessä on yleensä monimutkaisempi rakenne, ja nämä pidemmät videot sopivat silloin myös uuden rakenteen opetteluun.

Kaikki videot ovat vapaasti käytettävissä opetukseen ja oppilaiden omaan harjoitteluun (ei-kaupallinen käyttö). Palautetta näin videoiden teko- ja päivitysvaiheessa otetaan mielellään vastaan, ja jos ideoita muunlaisille videoille tulee, voi niistäkin olla yhteydessä.