Mentimeterin uudet ominaisuudet

 

Mentimeter kuuluu ehdottomasti omassa sovelluslistassa käytetyimpiin. Sanapilvet, mielipidemittaukset, sanaluokkaluokittelut, tietovisat ja muistiinpanot onnistuvat interaktiivisesti ja ilmaiseksi tällä sovelluksella, eikä esityksen tekeminen vie kauaa. Suurin plussa Mentimeterissä on mielestäni vielä kuitenkin visuaalisuus ja selkeys. Nyt Mentimeteriin on tullut entistä enemmän ominaisuuksia, joista muutaman, varmasti käyttöön tulevan esittelen nyt tässä.

Tietovisan sijaan voit laittaa kysymyksen, jossa valitaan vain kahdesta vaihtoehdosta. Tämä toimii hyvin esimerkiksi kielioppikysymyksissä, joissa harjoitellaan vielä uutta sääntöä. Opettaja voi esittää kysymyksen, tarkastella anonyymit vastaukset ja selittää asiaa uudelleen, jos siltä vastausten perusteella näyttää.


Uuden rakenteen selittäminen käy hyvin esimerkiksi tällä yllä olevalla diagrammilla, jossa edetään vaihe vaiheelta.


Iki-ihana onnenpyörä tehtävineen löytyy nyt myös Mentimeteristä.


Lopuksi oppilailta voi kysyä tuntemuksia esimerkiksi liikennevaloilla.

Alla vielä kaksi muuta diaa, joille varmasti löytyy käyttöä tulevaisuudessa. Ajastimen ja ohjatun hengitysharjoituksen lisäksi sovelluksesta löytyy nyt esimerkiksi Arvaa numero, Drum roll sekä Kaksi totuutta ja yksi vale -pelipohja.Alla vielä ilmaistilin ominaisuudet. Kaikki tarkemmin esittelemäni diat paitsi liikennevalot sekä kahden vaihtoehdon väliltä valitseminen ovat sisältödioja (Content slides), joita voi upottaa esitykseen rajattomasti. Tulokset voi viedä pdf:nä tai kuvana koneelle.