Think fast - sanojen mieleenpainamista joukkueittain

Jos kaipaat joulun alla oleville viimeisille tunneille vielä oppilaita aktivoivaa ja yhteistoiminnallista tekemistä, tässä alla kopioitava ja muokattavissa oleva tehtävä joulusanoista. Tammikuussa kouluun palaamisen jälkeen saat blogista myös perusarkeen sopivan version. Käyn asiaa läpi silloin hieman laajemmin mieleenpainamisen näkökulmasta.


Think fast -pelissä jakaudutaan kahteen ryhmään, ja taululle heijastetaan hetkeksi suuri määrä sanoja. Sanat laitetaan piiloon, ja ryhmiltä kysytään vuorotellen dialla olleita sanoja. Kun jompikumpi ryhmistä ei enää muista uutta sanaa, peli päättyy ja toinen ryhmä voittaa. Uutta tekstiä läpikäydessä koko tesktikirjan kappale voi toimia sanalistana, jolloin tarinallisuus auttaa tukemaan oppilaiden muistia. Alla vielä diaesityksen diat, jotka sisältävät ohjeistuksen oppilaille. Esityksen voit kopioida tästä linkistä.
Esityksen teeman tarjoaa ilmaiseksi joululahjana SlidesCarnival, joten lähdettä ei ole pakko tällä kertaa mainita erillisellä dialla, kuten SlidesCarnivalin käytössä yleensä on edellytyksenä.