Kevään kestävä kulttuurivisa


Koulumme monialaisen oppimiskokonaisuuden aiheena on tänä keväänä kieli ja kulttuuri, mikä on kieltenopettajalle mitä mahtavin tilaisuus lisätä tietoutta kulttuureista myös oppikirjojen ja normaalin opetussuunnitelman ulkopuolelta. Järjestän tähän liittyen koulullamme koko kevään kestävän kulttuurivisan, jonka viikottain vaihtuvat, kulttuuriaiheiset kysymykset löytyvät vastausohjeineen luokkani ulkopuolelta. Tästä postauksesta saat hieman valmista materiaalia kansikuvan sekä viikottain päivittyvän kysymyslistan osalta.

Vastaamiseen kannattaa käyttää koululla yleisesti käytössä olevaa, tietoturvaltaan toimivaa vastausmenetelmää. Meillä se on O365 (tai M365) ja sieltä Forms-lomake, jonne on helppo luoda vastaamista helpottava QR-koodi suoraan Formsista. Alla esimerkki omasta ohjeestani, josta QR-koodi on peitetty. Oppilaat voivat vastata kysymyksiin oppitunnin alkaessa tai loppuessa tai vaikkapa vain ohikävellessä.


Kansikuvan voit kopioida itsellesi täältä: Kansikuva sekä viikottain päivittyvän kysymyslistan oikeine vastaksineen täältä: Kysymyslista. Kysymysten aiheina ovat muun muassa maantieteelliset nimet, sanonnat eri kielissä sekä eri maiden musiikki, taide ja historia. En ole laatinut koko kevään kysymyslistaa etukäteen valmiiksi, sillä tavoitteena on löytää inspiraatiota ainakin osaan kysymyksistä ajankohtaisista aiheista.

Kysymys tulostetaan, leikataan ja kiinnitetään kansikuvan yhteyteen aina uuden viikon alkaessa.